Worstelen met wetsuits – deel twee

b-first-damesAls je meer triathlons wilt gaan doen – zoals ik – en wellicht ook iets eerder of later in het seizoen, dan is een wetsuit wel handig. in 2014 heb ik al eens wetsuits gepast en uitgeprobeerd tijdens de wetsuittestdag van de Vrouwentriathlon. Maar eigenlijk had dit toen nog geen zin, ik kon alleen maar schoolslag en had nog nooit aan een triathlon meegedaan.

Anno 2016 is de situatie wat anders: ik heb de borstcrawl best redelijk onder de knie (alhoewel ik me nog steeds zekerder voel met de schoolslag) en ik heb nu een klein beetje triathlon-ervaring. Het water in Witmarsum en in Utrecht viel me vorig jaar qua temperatuur vies tegen. Een wetsuit zou flink gescheeld hebben.

Dit jaar zijn er verschillende wetsuits te passen tijdens de testdag van de Vrouwentriathlon, begin februari: Triathlonwinkel.nl heeft verschillende merken wetsuits meegenomen en ook Mako Sport is vertegenwoordigd. Van dat laatste merk had ik nog nooit gehoord, maar het schijnt een groot Frans merk te zijn. Het eerste pak wat ik paste was van Mako en eerlijk is eerlijk: dat zat erg prettig en zwom erg fijn. Niet geheel onbelangrijk: ik merkte nu écht dat ik kan crawlen, zonder al teveel inspanning zwom ik een baantje in het zwembad een stuk sneller dan zónder pak. Wát een verschil!

Ik heb ook nog een wetsuit van Huub gepast (ik vind dit een tof merk, ze hebben hun online marketing goed voor elkaar), maar deze beviel me minder goed. Kan ook komen doordat het pak en ik al nat waren voordat ik de wetsuit aanhad, daardoor ging het aantrekken wel erg zwaar.

Uiteindelijk heb ik nog geen wetsuit aangeschaft – dat wordt nog even doorsparen. Maar Mako heeft absoluut mijn voorkeur!
b-first-dames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *