Pijn, afzien, records en gekte: korte terugblik op 2013

Pijn, afzien, balen, frustratie, euforie, blijdschap, wilde plannen, gekte, nieuwe uitdagingen. Op de laatste dag van het jaar kon het niet uitblijven: een korte terugblik op wat 2013 mij op sportief vlak heeft gebracht

Zoals wellicht bekend startte 2013 voor mij in mineur: al sinds oktober 2012 word ik geplaagd door een hardnekkige blessure: een peesonsteking in mijn schouder houdt me van de fiets. Pas eind mei sta ik weer op de trappers!

Vanaf de zomer gaat het eindelijk crescendo met mijn sportieve prestaties: mijn schouder lijkt zich na wat voorzichtige korte ritjes goed te houden. Tijdens onze vakantie fiets ik drie cols in de Franse Vogezen op. En dat gaat lekkerder dan ooit. Natuurlijk is het nog steeds zwoegen, harken en afzien, maar wel lekker!

#iklijkwelgek

Weer kunnen sporten geeft me energie én zorgt voor nieuwe ideeën. Eind augustus maak ik mijn plannen publiek bekend: ik wil een kwart triathlon gaan volbrengen in 2014. Met dit knotsgekke idee ontstaan tegelijkertijd het idee voor deze website. Twitteren over mijn wilde plannen is leuk, maar soms wil je meer kwijt dan in 140 tekens mogelijk is. Op 23 september ziet dan ook mijn blog het levenslicht.

Ik start met hardlopen. Evy is de afgelopen maanden mijn beste vriendin geworden. Nou ja, bijna dan. Drie keer per week vertelt ze me wat ik moet doen. Drie keer per week trek ik ’s avonds mijn hardloopschoenen aan om in het pikkedonker over de smalle wegen van het Friese platteland te gaan rennen. Fietsen doe ik ook nog steeds, meestal in het weekend omdat ik er doordeweek domweg geen tijd voor heb in verband met werk, gezin en hardlooptraining.

Op 14 december doe ik mee aan mijn eerste trimloop ooit. Meteen maar een groots evenement uitgekozen: de N201 Run. Massaal, koud, soms licht chaotisch, maar erg leuk om te doen. En belangrijker nog: ik heb het einde gehaald! En en passant mijn eigen pr’s verpletterd…

Vlak vóór het einde van het jaar kwam ik erachter dat ik bij strava op 1227 km stond. Tja, dan is het natuurlijk de uitdaging om over de 1300 te gaan. En dat is gelukt! Mijn laatste fietsdag van 2013 was zondag 29 december. Wat een prachtige dag was het, zonnig, niet eens zo heel erg koud. Heerlijk om zo het jaar fietsend af te sluiten!

En vooruitblikkend? 2014 wordt – als alles goed gaat – een prachtig sportjaar. In januari begin ik met zwemtraining, vanaf februari ga ik volledig ‘los’ met een mooi trainingsschema om me voor te bereiden op de kwart triathlon. En er wachten me meer uitdagingen: ik wil de Keutenberg oprijden zonder af te hoeven stappen (het steile klimwerk ligt me niet zo, maar ik vind dat ik het moet kunnen). En de zomervakantie is geboekt: twee weken Franse alpen met ook weer wat mooie cols voor de boeg!


 

Plannen voor 2015 zijn er trouwens ook al. Iets met de Alpe d’Huez en een triathlon. Maar pas als in 2014 blijkt dat ik het ook echt kan én leuk vind, zo’n triathlon! En misschien wordt het wel iets anders. Ik ben er nog niet helemaal uit.

Ik wens iedereen een fantastisch, mooi, gezond, blessurevrij en sportief 2014 toe. En wat doen we morgen, nieuwjaarsdag? Na alle kerstgourmetschotels en oudejaarsdagoliebollen? Juist ja, sporten! #iklijkwelgek

Een gedachte over “Pijn, afzien, records en gekte: korte terugblik op 2013

  1. Dat was een jaar met van alles wat. Nu maar hopen dat 2014 zo veel mogelijk mooie en sportieve zaken heeft.
    En ook al weer “plannen” voor het jaar 2015. Ik vind het knap.
    Hier in de omgeving ook het nodige carbidschieten en in de buurt flink wat knalwerk. Het lijkt wel of het dit jaar meer lawaai geeft dan voorgaande jaren.
    Kijken wat het vanavond wordt, misschien wel regen….?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *