Blij met een minuutje

IMG_7896Acht keer een minuut joggen, afgewisseld met een minuut wandelen. Het lijkt peanuts, stelt niks voor, maar ohohoh, wat ben ik blij dat ik deze training eindelijk weer kan volbrengen.

Na de zomervakantie ging het snel bergafwaarts met mijn gezondheid. Een griepje ging over in een fikse longontsteking. Antibioticum, prednison, longfoto’s, bloedonderzoek, verlenging van beide medicijnen, een ‘pufje’ erbij om wat meer lucht te krijgen, opvlammende reuma door tijdelijk stoppen met reumamedicatiex…nee, qua gezondheid heb ik me wel eens beter gevoeld. Lang leve de reuma en vooral de reumamedicijnen die ervoor zorgen dat mijn weerstand wordt afgebroken.

Maar na ziek zijn besef je je weer eens te meer hoe gelukkig je bent dat het voorbij is, dat je ineens weer dingen kunt. En gelukkig was ik, toen ik zaterdagochtend dus acht keer een minuut mocht joggen. Hopelijk heb ik het ergste qua ziek zijn nu eindelijk achter de rug en kan ik me langzaamaan weer gaan richten op conditie opbouwen. Andere sportplannen durf ik nog niet eens te maken, eerst maar minuutjes rennen (en binnenkort hopelijk iets meer dan alleen minuutjes!)

IMG_7896

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *