over triathlon, reuma en meer

#iklijkwelgek

Drie keer is scheepsrecht: Sudwest Fryslân Triathloncup volbracht!

Hoe trots ik ben? Heel, heel, heel trots. Op mezelf. Want ik heb drie weekenden achter elkaar een triathlon volbracht. Niet alleen verbeterde ik twee keer mijn pr op de achtste, ik heb zelfs een kwart volbracht! Workum, Witmarsum en Wommels, drie totaal verschillende triathlons in het mooie Zuidwest-Friesland, alledrie maakten ze deel uit van de Sudwestfryslân Triathloncup. En ik was erbij!

Drie weekenden achter elkaar een triathlon doen. Coach Sione keek er niet eens gek van op toen ik haar aan het begin van het jaar mijn plannen vertelde. ‘Moet te doen zijn, misschien wordt de kwart lastig, maar je kunt altijd nog omboeken naar de achtste’, was globaal samengevat haar antwoord.

De voorbereiding was verre van ideaal. Door een chronische ziekte is mijn weerstand erg verslechterd en pik ik elke griep of (verkoudheids)virusje dat heerst mee. Tel daar dan nog extreme vermoeidheid, gewrichtsontstekingen, werk en gezin met twee jonge kinderen bij en dat alles zorgde ervoor dat ik lang niet alle trainingen kon doen die Sione eigenlijk voor me had opgesteld. Daar baalde ik zelf nog het meeste van, het zorgde ervoor dat ik zelfs ernstig begon te twijfelen: ‘vind ik het eigenlijk nog wel leuk om triathlons te doen? En is het me al die moeite nog wel waard?’ Het antwoord is volmondig JA! Ik heb enorm genoten, van elke zwemmeter, fietsmeter en loopmeter. Van de sfeer, van de parcoursen en van de enorme kick die het geeft om de finish te halen.

Binnenkort volgen verslagen van elke wedstrijd!

Triathlon Witmarsum 2018
(Foto: Robert Kingma / triathlon Witmarsum)

« »

© 2020 over triathlon, reuma en meer. Thema door Anders Norén.