Ik ga dit jaar uit mijn comfortzone…! Ik heb me namelijk ingeschreven voor drie triathlons die in drie weekenden achter elkaar worden gehouden. En om het nog een beetje erger te maken: de laatste is niet een 1/8 triathlon, maar een 1/4…Oh hellup! Waar is mijn comfortzone als je ém nodig hebt!?

Deze drie triathlons vormen samen de Sudwest Fryslan Triathlon Cup. De eerste triathlon is op zondag 2 september in Workum, een week later (9 september) staat Witmarsum op het programma en de serie sluit af op zaterdag 15 september in Wommels. Ik maak – uiteraard – nooit kans op een podiumplek. Dus ik had ook gewoon aan één of twee triathlons mee kunnen doen. Ik had er ook voor kunnen kiezen om de laatste triathlon gewoon voor de ‘veilige’ 1/8 afstand te gaan. Maar ja, een beetje uitdaging is ook best leuk, toch?

Twijfel

Tijdens de inschrijving heb ik zitten twijfelen: wel of niet, wel of niet, wel of niet. Het werd dus uiteindelijk WEL! Dat betekent dat ik de komende maanden nog flink aan de bak moet met trainen. Mijn hardlooprondjes zitten nu namelijk nog op zo’n 4 tot 6 kilometer. En laat je nu bij een 1/4 triathlon gewoon 10 kilometer moeten hardlopen…

Witmarsum is bekend terrein, daar deed ik in 2015 mee. Verder is het fietsparcours van Workum redelijk vertrouwd: ik draai menig trainingsrondje in die buurt. Blijft dus over zwemmen en lopen in Workum én alle onderdelen in Wommels. En dan zit ik nog met de kwestie: wel of geen wetsuit? Tot nu toe heb ik altijd nog zonder wetsuit kunnen zwemmen, maar is het buitenwater in september nog aangenaam genoeg? En zal een wetsuit me wellicht toch niet wat snelheid en dus broodnodige energie kunnen schelen? Ik ben er nog niet helemaal uit, tips zijn altijd welkom!

Ik houd jullie op de hoogte van de voorbereidingen!